Свечана додела картица „Цена минус за 3“, одржаће се у понедељак, 30. маја 2022. године у 18.00 часова, у Центру за културу Ваљево.

Град Ваљево позива све суграђанке које су се одазвале јавном позиву и пријавиле за картицу „Цена минус за 3“ да дођу 30. маја и преузму своје картице.

Након што је град Ваљево званично постало члан Удружења „Покрет за децу три плус“ из Чачка, расписан је јавни позив за све мајке са троје и више деце, а једини услов је био да је бар једно дете малолетно у тренутку пријављивања. На јавни позив се пријавило око 400 жена, којима ће ове картице обезбедити значајне попусте, а процена је да ће на годишњем нивоу уштедети од 700 до хиљаду евра.

Удружење „Покрет за децу три плус“ из Чачка омогућава родитељима са троје и више деце финансијске олакшице при куповини роба и пружању услуга, не само на територији Ваљева, већ и по читавој Србији. Ваљево је 23. локална самоуправа која је постала члан овог Удружења и бројне попусте наши суграђани могу остварити у свим овим градовима. Попусти ће се кретати од 10 до 50% у зависности од правног субјекта, а неке ствари ће бити потпуно бесплатне.

Град Ваљево ће чланарину у овом Удружењу плаћати шест динара по становнику, а средства од чланарине ће се користи за обезбеђивање поносних картица, за израду каталога у којима ће се објављивати подаци о привредним субјектима који дају олакшице при куповини роба и пружања услуга.