Данас је у ОШ „Сестре Илић“ свечано отворена „Дечја недеља“. Уз добродошлицу за ђаке прваке, ученици ове школе приредили су програм под називом „Нек свуд љубав сја“, а присутне је том приликом поздравио Ненад Патијаревић, члан Градског већа града Ваљева.

„Драго ми је да вас видим у оволиком броју. Желео бих прво да се захвалим директорки школе и свима који данас учествујете на овако лепој организацији. Велика је част и задовољство видети оволико деце на једном месту, која су укључена и која активно учествују у организацији „Дечје недеље“. То је период када се сви радујемо и када уживамо у тим данима, данима који су посвећени деци, а ми наравно као Градска управа смо се и ове године потрудили да на неки начин улепшамо и колико можемо учествујемо активно у овим данима.

Позвао бих вас већ сутра од 11 часова на Градски трг, да сви заједно уживамо у наступу Леонтине и хора „Чаролија“, што ће сигуран сам за малишане бити јако интересантно, али наравно и на све остале програме који су у овим данима доступни“, поручио је Патијаревић.

На крају програма, малишани су пустили балоне са жељама, порукама, сновима и маштањима, поводом 150 година постојања и рада школе и посадили дрво генерације.
„Дечја недеља“ ће ове године трајати од 2. до 7. октобра 2023. године, а до краја недеље у школама на територији Ваљева нас очекује богат програм за наше најмлађе.