Данас је у ОШ „Милош Марковић“ у Доњим Лесковицама свечано отворена „Дечја недеља“, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?“.

Програм „Дечје“ недеље је организовао Одбор за утврђивање и спровођење градског програма активности за време трајања „Дечје недеље“, чији је председник члан Градског већа задужен за културу Ненад Патијаревић, који је присуствовао данашњем свечаном отварању.

„Ово није први пут да смо у вашој школи, али сваки пут када дођемо осећамо велику љубав и енергију коју нам пружате. Испред града Ваљева желим вам успешан рад, деци желим да уживају, направе лепе представе и да у наредном периоду одавде изађе што више будућих уметника, лекара, а сигуран сам да се такви људи крију баш на овим просторима. Желим вам успешан рад, успешну дечју недељу и задовољство је бити овде“, поручио је Патијаревић.

Ученици млађих разреда ОШ „Милован Марковић“ припремили су приредбу, као и изложбу ликовних радова. На крају програма, малишани су пустили балоне са овогодишњом темом „Дечје недеље“.
„Дечја недеља“ ће ове године трајати од 3. до 8. октобра, а до краја недеље у школама на територији Ваљева очекује нас богат програм за наше најмлађе.