У Народном музеју Ваљево данас је свечано отворена изложба фотографија “Дах Природе”, нашег Ваљевца Мирослава Јеремића.

Поред бројних истакнутих уметника, историчара уметности, грађана Ваљева, отварању изложбе присуствовао је и градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић.

“Част ми је што сам добио прилику да вам се обратим на отварању изложбе фотографија човека за кога влада неподељено мишљење да је мајстор свог заната. Сви знате колико је тешко добити признање у својој средини и зато сам поносан што живим у граду у ком ради и ствара фотограф какав је Мирослав Јеремић и што нам дарује фотографије које ће остати заувек. Јеремија, честитам Вам и желим пуно здравља, успеха и инспирације”, поручио је градоначелник Гојковић.

Директорка Народног музеја Ваљево Јелена Николић Лекић, уручила је пригодан поклон аутору изложбе, честитајући му важан јубилеј, тачније 55 година од почетка бављења фотографијом.

Аутор изложбе Мирослав Јеремић, објаснио је због чега су се на изложби нашле црно-беле фотографије, али и где је пронашао инспирацију за фотографије које су се могле видети на изложби.

“С обзиром на то да је јубилеј – 55 година од почетка бављења фотографијом, ја када сам почео да се бавим фотографијом, била је само аналогна фотографија, није било дигиталних записа, били су црно-бели филмови и онда сам желео да нас подсетим на то време, вратим мало у тај црно-бели свет. Када говоримо о фотографијама направљеним у природи, природа се пре свега мора волети, мора се упознати, боравити ту и знати шта тражити у природи. Морате знати географију, биљке, морате знати како цео тај биодиверзитет дише и тек када некога упознате, онда га и заволите”, закључио је Јеремић.