Пољопривредна школа са домом ученика у Ваљеву ове године слави јубилеј – 100 година постојања. Тим поводом организоване су бројне манифестације, а данас су у оквиру обележавања овог значајног јубилеја, свечано отворени спортски терени.

Начелница Школске управе др Зорица Јоцић, нагласила је да су терени намењени за колективне спортове и да су веома значајни како за ученике Пољопривредне школе, тако и за ученике других школа.

„Пре свега, ово је значајно за наставу физичког васпитања. Иако ова школа има изграђену нову и квалитетну салу, спортски терени и бављење спортом на отвореном су итетако значајни за развој деце. Када помињемо наставу физичког васпитања, пре свега мислимо на физичке активности деце, а с обзиром на то да је ово 21. век и век дигитализације, где деца доста времена проводе седећи, обављајући неке своје задатке и учећи, овакви терени су веома значајни за њихов развој. Физичка активност смањује ниво стреса, повећава ниво концентрације, као код одраслих, срце ће им боље радити, мања је могућност да се добије дијабетес, итд. Дакле, много је бенефита по здрвље које физичка активност пружа, а ученицима Пољопривредне школе овим спортским теренима је омогућено да имају и физичку активност на отвореном. Зато је улагање града Ваљева у овакве терене и уопште у образовање, изузетно значајно“, казала је Јоцић.

Члан Градског већа града Ваљева Владимир Мишковић је истакао да Град Ваљево има одличну сарадњу са Пољопривредном школом и да је помогао у реконструкцији терена, јер је спорт изузетно значајан за развој деце школског узраста.

„Сви знамо колико и на који начин Пољопривредна школа ради и колико је добар пример за цео Град, тако да смо се и ми као Град потрудили да помогнемо око обнављања ових терена. Наравно да је спорт изузетно значајан за развој, за све грађане, али сада говоримо о школском узрасту. Град Ваљево је имао добру сарадњу са Пољопривредном школом и ови терени су обновљени на задовољство свих ученика и наравно на наше задовољство. Сматрамо да је неопходно и трудићемо се да у сваком објекту унапредимо школску спортску инфаструктуру, колико је то могуће“, поручио је Мишковић.