Председник Републике Србије Александар Вучић, присуствовао је данас свечаном отварању фабрике “Bizerba“ у Ваљеву.

Председник Вучић је одмах по доласку у фабрику одржао састанак са градоначелником града Ваљева Лазаром Гојковићем и руководством компаније, након чега је уследио обилазак производног погона и свечано отварање.

Андреас Краут, генерални директор и власник „Bizerbe“

„Заједно смо изградили нешто велико. Нова фабрика „Bizerba“ је економски важна како за Град Ваљево, тако и за проширење наших глобалних капацитета. То ће нам као компaнији омогућити даљи раст и на тај начин ћемо додатно ојачати нашу глобалну позицију. „Bizerba“ тим овде у Ваљеву је важан фактор за даљи развој целе компаније и рачунам на сваког појединцa, како бисмо заједно могли да наставимо да пишемо успешну причу о „Bizerbi“, која траје већ више од 157 година. За успешан завршетак прве фазе пројекта у великој мери је допринела подршка свих институција и органа Републике Србије, као и представника града Ваљева. Радујемо се наставку добре сарадње и сигурни смо да производно – технички центар „Bizerba“ очекује светла будућност у свим сегментима пословања“, казао је Андреас Краут, генерални директор и власник „Bizerbe“.

Амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад, такође се обратила приликом свечаног отварања фабрике „Bizerba“ у Ваљеву.

Анке Конрад, амбасадорка Немачке у Србији

„Ово је значајан дан како за „Bizerbu“, тако и за Ваљево. „Bizerba“ у својој новој фабрици нуди атрактивне могућности образовања стручњака и драго ми је што је успела да их пронађе овде у Србији. „Bizerbа“ ће изнедрити систем соларних панела ради снабдевања електричном енергијом, а чињеница је да се инвестиција „Bizerbe“ налази изван великих економских центара и представља додатну предност и биће важан економски фактор“, рекла је Конрад.

Председник Србије Алексадар Вучић истакао је да је размишљати лако, деловати тешко, а понашати се како неко мисли најтеже.

„Bizerba“ је увек верна себи и послује по традицији. „Bizerba“ је донела радост нама у Србију и бескраjно смо захвални породици Краут, као и свима који су радили на овом пројекту. Ми смо пре само нешто више од годину дана положили камен темељац овде у Ваљеву и обично људи мисле да се то нешто збива пре или после избора, да бисте некоме нешто показали или доказали, али од свега тога обично мало каквог резултата буде. Ово је једна од великих ствари за Ваљево, цео Колубарски округ, рекао бих и за целу централну Србију. Дакле, да би људи разумели, ово није само посао где ће бити 350 и више људи запослено, који ће да имају просечно значајно већу плату и од просека Србије и од просека Ваљева, већ је ово место због којег ће Ваљево имати веће приходе и више новца да улаже у комуналну инфраструктуру у будућности, а овде долази још једна немачка компанија, тако да са завршетком ауто – пута и брзе саобраћајнице од Ваљева до Лајковца, Ваљево ће имати невероватне предности у односу на многе делове Србије“, нагласио је председник Републике Србије Александар Вучић.

Председник је говорио и о довођењу гаса у Ваљево, железници, али и реконструкцији Опште болнице у Ваљеву.

„Овде до 15. октобра доводимо како ми то кажемо „челик“, односно гасне цеви од челика до самог Ваљева, што ће много значити за даљу реиндустријализацију самог Колубарског округ , али рекао бих и на проналажењу чистијих горива за грађане Ваљева, за обичне људе који ће моћи да дишу бољи ваздух, али који ће моћи да обављаују и посао неупоредивно боље. Немачки прецизно и тачно, господин Краут и његов тим су невероватном брзином успели ово да ураде уз подршку и српских копманија које су на овом пројекту радиле. Ми наравно, надам се мање него раније или бар увек завршимо и донесемо резултат. Каснимо у неким нашим инфраструктурним пројектима, али их за разлику од ранијих периода ипак радимо и на крају испоручујемо резултате. Управо зато, за мање од годину дан Београд – Ваљево 55 минута максимално, а остаје нам још да од Ваљева направимо право железничко чвориште, да градимо пругу Ваљево – Врбница, онда Ваљево добија све своје предности.

Председник Републике Србије Александар Вучић

За Ваљево неретко чујем критику око Опште болнице, за разлику од свих других који у претходних 45 година ништа нису уложили, радимо идејни пројекат и завршићемо га у јулу месецу. Каснимо три месеца са тим зато што смо пројекат морали да мењамо, зато што ћемо да градимо много више него што смо мислили, 77 хиљада квадрата, да оставимо Ваљеву најмодернију болницу која ће да кошта 90 милиона евра.
Желим да честитам Андреасу што је до сада уложио 21 милион евра, укупно 34,5 милона евра. Држава Србија се поноси чињеницом да ће да уложи 4,5 милиона евра и зато хоћу свима вама из Ваљева, али и другима из других делова који будете овде радили да кажем, држава Србија верује у вас, као што верује у породични бизнис, као што верује у „Bizerbu“ и као што је поносна на чињеницу да ће одавде да изађу најбоље ваге у свету. Дакле, оно што буде произведено у Ваљеву, биће најбоље у целом свету. Немачко знање и памет, али и српско знање и памет, са поносом ћемо за све те производе моћи да кажемо да су произведени у срцу Србије, у нашем Колубарском округу, у нашем Ваљеву. Још једном велико хвала, желим вам много успеха и добар профит. Ми ћемо да урадимо и ово што смо говорили око путева, аутобуске линије, гасне конекције, убрзавамо све радове. Желим вам да зарађујете добро, да наши радници овде зарађују добро и желим вам да проширујете своје капацитете и да ми ускоро поново неки ашов забодемо, да додатно радимо, али да не идемо из Ваљева, да не идемо из Колубарског округа. Напред „Bizerba“, нека живи наша сарадња, нека живи Ваљево! Живела Србија“, закључио је председник Вучић приликом отварања фабрике.

Компанија „Bizerba“ је отворила фабрику у Ваљеву како би проширила своје производне капацитете и ојачала стратешко присуство на тржишту. Целокупно радно оркужење пружа најбоље услове за запослене, а у савременој новоизграђеној фабрици, створене су потпуно нове могућности за аутоматизацију и дигитализацију процеса. Поред тога, на располагању је и модеран, отворен канцеларијски простор, као и простране, добро опремљене собе за одмор. Укупна површина новоизграђеног комплекса износи 11.227 метара квадратних.