Спорстке игре младих одржане су јуче и у Ваљеву и то на три терена – у парку Пећина, на Студенту и на терену „Радничког“ на Петом пуку. Деца 2006. годиште и млађи из ваљевских основних школа и спортских клубова су се такмичила у следећим дисциплинама: између две ватре, мали фудбал, женска одбојка, атлетика, кошарка, фудбал и тенис.

На церемонији отварања говорили су чланови Градског већа Владимир Мишковић и Ненад Патијаревић, који су младим суграђанима пожелели успешно такмичење, фер- плеј и да негују спортски дух. Учеснике Спортских игара младих које су одржане уз поштовање епидемиолошких мера, поздравили су и Миодраг Лазић, председник Комисије за спорт града Ваљева и Жељко Остојић, директор Установе за физичку културу „Валис“.

Најуспешнији са јучерашњег такмичења су се пласирали на републичко финално такмичење, које ће се одржати у Београду и Златибору, где ће бесплатно боравити. Победници државног такмичења ће путовати у Сплит, где ће одмерити снаге са вршњацима из целог региона. Претходних година су боје нашег града и земље браниле одбојкашице клуба „Србијанка“.

Спортске игре младих већ седму годину за редом у Ваљеву организује Спортски савез Ваљева, а ова манифестација се организује под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије. Генерални спонзор је Дунав осигурање, а пул спонзора чине Кока кола, УЕФА Фондација, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.