„Тешњарске, за славље и здравље!“ слоган је овогодишњих 34. Тешњарских вечери које ће бити одржане од 6. до 12. августа. Манифестација ће бити свечано отворена подизањем заставе Тешњарских вечери на Тргу Живојина Мишића и та част је ове године припала члановима Ватерполо клуба „Валис“ Ваљево, а потом обраћањем градоначелника Лазара Гојковића на Летњој позорници на кеју реке Колубаре, где ће након тога наступити Лексингтон бенд.

„Изузетно ми је велика част и задовољство што ћу по други пут у име Центра за културу и председника Савета Тешњарских вечери најавити традиоционалне 34. Тешњарске вечери. Као што и сами знате, епидемиолпшка ситуација прошле године довела је до тога да се велики број манифестација одложе или да се не одрже. То се управо односи и на Тешњарске вечери. Сама концепција програма овогодишњих Тешњарских вечери остаје доследна духу традиције, један спој модерног и старочаршијског концепта. Остаје доследан у смислу квалитета, на крају крајева и кванитета, различитости, разноврсности и прилагодљивости сваком узрасту и свакој категорији. Преко 70 програма који су бесплатног катактера биће одржани на више локација у нашем граду. Све установе културе су узеле учешће у реализацији овогодишњих Тешњарских вечери, као и велики број појединаца, физичких лица, удружења, других привредних субјеката са својим програмима и то бих похвалио“, нагласио је Немања Расулић, председник Савета манифестације.

Уз традиционалан тим Центра за културу који годинама припрема највећи број програма, учешће је узело преко 25 установа, удружења, спорстких клубова, појединаца, уметника и свих оних који су на било који начин изразили жељу и могућност да се са својим програмима нађу на Тешњарским вечерима.

„ Овогодишњи слоган Тешњарских вечери „За славље и здравље“ по мени је сасвим у духу протекле и ове године. Мислим да на довољно ваљан начин говори како смо се припремали за све ове програме и у ком духу желимо да се Тешњарске вечери и заврше. Има преко 20 локација на којима ће се одржавати разни програми.  На Летњој позорници ће се одржати велики концерти, то су Лексингтон, Бајага и инструктори, Вече ваљевског рока, Марко Настић, ди – џеј и пена парти, као и Вече ваљевског фолклора. Веома је значајно да смо у сарадњи са Туристичком организацијом Ваљево дошли до заједичког става да је лепо да имамо и Град у гостима. Ове године нам је то Требиње, које ће своју туристичку понуду представити у Тешњару у петак и у суботу“, рекао је уметнички директор манифестације Весељко Белушевић.

Саобраћај ће традиционално бити затворен увече у Тешњару, тачније на улазу у сам Тешњар, а од петка од 12 сати ће бити затворене једносмерне улице из правца Улице Милована Глишића. Улица Вука Караџића ће у време трајања концерата бити затворена од Поште до бензинске пумпе у Тешњару.

Покровитељ 34. Тешњарских вечери је град Ваљево уз велики број донатора.

Програм 34. Тешњарских вечери: