На овогодишњим 34. Тешњарским вечерима, представници града Требиња ће имати прилику да представе своју туристичку понуду, али и да упознају Ваљево и туристички потенцијал Дивчибара.
Тим поводом, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, директорка Туристичке организације Ваљева Ана Марковић и члан Градског већа задужена за туризам Драгана Терзић, угостили су представнике града Требиња.

Градоначелник Лазар Гојковић и заменик градоначелника Требиња Дражен Бошковић, разговарали су о наставку сарадње ова два града, с обзиром на то да је Ваљево трећи град са којим је Требиње успоставило званичну сарадњу у области туризма. Протокол о сарадњи Ваљева и Требиња су почетком јуна ове године потписале директорке две туристичке организације – ваљевске Ана Марковић и требињске Мирјана Путица, која је такође данас дошла као представник Туристичке организације Требиња. Протокол је потписан са циљем унапређења сарадње у области туризма, заједничке туристичке промоције, сарадње на  пројектима, заједничким наступима на међународним и домаћим сајмовима, као и боље повезаности туристичких агенција.
„Овогодишње Тешњарске вечери су прилика да као град у гостима представите грађанима Ваљева све оне лепоте које поседује Требиње и да заједно договоримо будућу сарадњу на бројним пољима“, нагласио је градоначелник Гојковић.

Грађани Ваљева ће имати прилику да током викенда пробају специјалитете етно трпезе, али и да упознају туристичку понуду града Требиња.