Протокол о сарадњи Туристичке организације Ваљева са Туристичком организацијом Бања Луке потписале су директорке Ана Марковић и Драгана Вуклиш на 3. Међународном сајму туризма, који се одржао од 10. до 12. марта у Бања Луци.

Основни циљ протокола о сарадњи туристичких организација Ваљева и Бања Луке је промоција туристичких понуда обе дестинације, уз унапређење привредних, културних, образовних и традиционалних односа. Сарадња у оквиру протокола подразумева и развој заједничких пројеката и повезивање кроз манифестације и туристичке агенције. Туристичка организација Ваљева представила је своју туристичку понуду на сајму заједно на штанду са Туристичком организацијом Србије.

Сајам туризма у Бања Луци је окупио 110 излагача и 300 учесника из Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Турске, Мађарске. Градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић је свечано отворио Сајам туризма и најавио манифестацију Српска Опен од 16. до 23. априла у Бања Луци. Златан Клокић, вршилац дужности министра трговине и туризма изразио је наду да ће туризам као привредна грана имати све већи раст.

У Бања Луци 10. марта је отворен трећи по реду Међународни сајам туризма, под покровитељством Града Бања Луке, Владе Републике Српске и Министарства трговине и туризма.