Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић и оснивач и управитељ Фондације „Хумана срца“ Данијела Васиљевић, потписали су данас уговор о донацији 800 мултифункционалних хранилица за бебе, у укупној вредности од 3.605.760,00 динара, коју ће добити свака беба рођена на територији града Ваљева у 2023. години.

Овај пројекат резултат је потписивања Протокола о сарадњи Фондације и града Ваљева, који је потписан у децембру прошле године.

„Поред свих мера које Град Ваљево спроводи по питању поспешивања популационе политике, ово ће бити још један подстицај за Град, који може да се похвали да је један од лидера у спровођењу популационих мера у нашој земљи. Донирањем мултифункционалних беби хранилица за сваку новорођену бебу у овој години ћемо подстаћи и мотивисати младе људе на најлепшу животну улогу “, истакла је Данијела Васиљевић, оснивач и управитељ Фондације и подсетила да је врло важно да сви заједнички препознајемо важност улагања у децу и здраве породице.

Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић се захвалио Фондацији што је баш Ваљево препознала као доброг партнера и сигурно место за реализацију пројеката који ће побољшати квалитет живота најосетљивијих категорија грађана.
„Морам да напоменем да са Фондацијом „Хумана срца“ имамо одличну сарадњу, где смо крајем јануара договорили и уређење поткровља Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју у Ваљеву, за потребе инклузивнe вежбаоницe. Град Ваљево ће увек подржати овакве пројекте, које имају за циљ да побољшају положај деце и родитеља у нашем Граду и трудићемо се да оваквих пројеката има што више. Веома сам поносан на партнерство са Фондацијом „Хумана срца“ и прилици да подржимо децу и то од самог почетка њиховог живота и зато се захваљујем на овако вредној донацији и радујем се заједничким пројектима и у будућности“ , поручио је градоначелник Гојковић.

Како су нагласили из Фондације „Хумана срца“, првих 400 хранилица ће бити подељено у августу ове године, док ће преосталих 400 бити подељено најкасније до средине јануара 2024. године.
Како је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић напоменуо, Фондација заједно са градом Ваљево и привредницима на локалу реализоваће још један пројекат, а који се односи на адаптацију поткровља Дневног боравка за децу, омладину и одрасле са сметњама у развоју у Попучкама. Донација Фондације, са партнером ЕУРОДОМ из Београда, који је обезбедио сву потребну керамику и санитаријe за адаптацију, износи укупно 1.560.000 динара, а укупан износ донација за ова два пројекта је 5.160.000 динара, које ће Фондација уложити у Ваљево у текућој години.