Први „Чеп фестивал“ одржан је данас у Ваљеву. Овај инклузивни фестивал се одржава под покровитељством града Ваљева, а у организацији Удружења родитеља деце, омладине и одраслих са сметњама у развоју „Загрљај“ из Ваљева.

На платоу Центра за културу Ваљева одржане су креативне радионице, спортске игре и изложба макета чамаца од рециклираног материјала. Улаз на фестивал је 5 чепова.

Члан Градског већа задужен за социјалну политику Марко Јевтић је поздравио учеснике и госте фестивала.

„Драго ми је што овим фестивалом почињемо дружење овог пролећа и лета, надам се у много бољим епидемиолошким условима! Ваљевци су познати по хуманости, а то потврђује и добар одзив наших суграђана свих ових година, у акцији „Чеп за хендикеп“!

Ово је прилика да упознамо дивне и хумане људе који живе у нашем граду, али и да упознамо дивне људе који због неког свог хендикепа морају да уложе много више напора да би савладали све животне препреке! Због таквих људи смо се данас овде окупили и ја вам у име града Ваљева и у своје име, честитам на храбрости, упорности и ведрини којом нас обасипате“, поручио је Марко Јевтић.

Лепа Пиргић из Удружења „Загрљај“ је рекла да захваљујући људима добе воље, великог срца и спонзорима, подршци Града и Туристичке организације Ваљева, као и учитељима ваљевских школа, одржан је данашњи фестивал.

„Захваљујем се школама „Андра Савчић“, „Нада Пурић“ и Првој основној школи, као и школама из Дучића и Доње Топлице. Надамо се да ће ово постати традиционална манифестација сваке године и позивам вас да нам будете подршка“, поручила је Лепа Пиргић.