На територији 43 града и општине, током септембра месеца биће очишћено око 500 дивљих депонија.
Као што је већ најављено, Ваљево је од Министарства заштите животне средине добилo средства у износу од  932.000, док ће из градског буџета бити издвојено 233.000 динара,  што је укупно 1.165.000 динара за уклањање седам депонија на територији Града.

Данас је очишћена депонија на Кеменитовцу, која спада у најкритичније дивље депоније на територији града Ваљева, поред депонија у Дупљају, на Дивчибарама, у Рађевом селу на Дивљем брду, у Седларима у засеоку Веселиновићи, на Лозничком путу код ресторана Мегас и  Сењевац на путу за Доњу Буковицу.
На територији Ваљева има око 15 дивљих депонија, а током овог месеца биће очишћено седам најкритичнијих.

Захваљујући министарки Ирени Вујовић и новцу који је добијен на конкурсу за доделу средстава за суфинансирање реализације пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање у 2021. години, а који је расписало Министарство заштитe животне средине, биће очишћене депоније које су у најлошијем стању.
Након очишћене депоније на Каменитовцу, заменик градоначелника Ваљева Нeмања Петровић је изјавио да ће бити појачане контроле и надзор над очишћеним депонијама и апеловао на суграђане да буду одговорни, јер неaдекватно одлагање отпада утиче на здравље свих нас.

Депонија на Каменитовцу пре чишћења.

Депонија на Каменитовцу након чишћења.