Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић боравио је у Краљеву, где је присуствовао свечаној додели сертификата за пројекте пословне инфраструктуре које финансира Европска унија.

Наиме, граду Ваљеву је одобрена донација за пројекат „Унапређење пословне инфраструктуре у Привредној зони Ваљева“. Пројекат се финансира из средстава Европске уније, (ЕУ ПРО +) – програм Европске уније за локални развој, а који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС.

Пројектом је предвиђено пројектовање, израда и постављање опреме за брендирање и обележавање Привредне зоне Ваљево, што подразумева постављање информативних табли и саобраћајне сигнализације у границама саме Привредне зоне Ваљево, постављање одговарајуће информативне и саобраћајне сигнализације на свим прилазима граду Ваљеву, а и у самом граду, која јасно обавештава и показује у ком правцу се налази Привредна зона и колико је удаљена, одговарајућа брендирана капија улаз/излаз у Привредну зону, израда и постављање аутобуских стајалишта у Привредној зони итд. Тачан број и врста елемената ће бити утврђена кроз процес израде тендерске и техничке документације.

Поред тога, пројектом су предвиђене и студијске посете привредним зонама у Немачкој и Србији, у циљу размене искустава и добрих пракси у управљању привредним зонама, активности на добијању употребне дозволе за инфраструктурне радове изведене у Привредној зони у оквиру пројектне интервенције (Улица Нова 2 и паркинг), организација обука на тему управљања Привредном зоном, привлачење нових инвеститора и подршке постојећој привреди, дизајнирање и израда промотивних материјала и публикација за промоцију Привредне зоне, промо догађаји и конференције, медијска кампања, снимање и емитовање различитих видео форми, материјала и прилога, веб промоција и презентација Привредне зоне и града Ваљева као привлачног места за инвеститоре и слично.

Укупна вредност пројекта је 130.000,00 долара, који 100% финансира Европска унија преко Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС. Пројекат ће се реализовати током 2024. године.