Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић угостио је данас министра спорта Зорана Гајића, државног секретара Марка Кешеља и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека.

У изузетно конструктивним разговорима покренуте су нове иницијативе и представљени планови и програми развоја спортске инфраструктуре у Ваљеву.

Градоначелник Гојковић се најпре захвалио на посети и нагласио да град Ваљево издваја значајна средства у складу са могућностима за развој спорта и омладине. Он је том приликом нагласио да је задовољан колико је урађено у Ваљеву када је реч о спортској инфраструктури и навео планове за наредни период. Као најважније пројекте је издвојио изградњу спортског комплекса „Сењак“, као и Халу спортова, која ће према његовим речима бити веома репрезентативна и максимално коришћења што се тиче свих европских и светских такмичења.

Министар је истакао важност третирања спорта у целини, укључујући и физичко васпитање у школама, врхунски спорт и рекреацију. Такође, подржао је градоначелника Гојковића у плановима за наредни период и пожелео му пуно среће.

Након радног састанка у Градској управи, градоначелник Гојковић и министар спорта Зоран Гајић су заједно са сарадницима обишли Халу спортова, где се тренутно одржава „Мали сајам спорта“, у организацији Спортског савеза Србије.