Годишња Скупштина Олимпијског комитета Србијe, најеминентнијег спортског савеза, могла би се одржати у априлу ове године у нашем граду.

Тим поводом, данас је у Градској управи града Ваљева одржан радни састанак са представницима Олимпијског комитета Србије, на челу са извршним директором Дамиром Штајнером.

Састанку су присуствовали члан Градског већа града Ваљева Владимир Мишковић и директор Установе за физику кулутуру „Валис“ Жељко Остојић.

На састанку су представници Олимпијског комитета изнели своје прелоге везане за одржавање Скупштине, која би по први пут била одржана у Ваљеву. Својим присуством, Скупштину би увеличао директор Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, олимпијци, врхунски спортисти и спортски радници, а наши Ваљевци би имали прилику да осете прави олимпијски дух.

Како се могло чути на данашњем састанку, централни догађај је управо годишња Скупштина Олимпијског комитета Србије, уз бројне како спортске, тако и културне догађаје.

Годишњу Скупштину ће пратити изложба Олимпијског комитета Србије под називом „Пут правих вредности“, која би била отворена почетком новембра у новом галеријском простору у Ваљеву, у временском периоду када се одржава и меморијална трка „Генерал Светомир Ђукић“.

Изложба „Пут правних вредности“ има за циљ да упозна ширу јавност са историјатом и континуитетом олимпијског покрета, као и његовим значајем у нашој средини од Краљевине Србије до данас, са освртом на друштвени контекст и прилике у земљи.

Такође, на састанку је договорено заједничко деловање у будућности и међусобна сарадња по свим важним спортским питањима. С обзиром на то да постоји заједнички интерес, а то је унапређење система спорта у Ваљеву, подвучена је спремност обе стране за међусобно пружање подршке како би зацртани циљеви били спроведени у дело.