Ваљевски Џез фестивал, једна од најдуговечнијих манифестација у региону биће од 16. до 18. маја ове године регионални центар културних дешавања.

Са мотом „Историја, традиција, спектакл“, обележава се четири деценије постојања култног фестивала, који је угостио сва престижна имена џез сцене са наших простора.

У складу са значајем великог јубилеја, организатори су ове године учинили још један искорак у жељи да покажу да је Ваљево са аспекта визије, организације и посебно избора извођача у потпуности дорасло амбицијама да се такав догађај обежели достојно.

„Имамо велику част да премијерно у овом делу Европе представимо велику светску звезду Ђина Ванелија. Тиме је фестивал први пут добио интернационални карактер, уз позиционирање на мапи озбиљних европских догађаја. То је и био циљ када смо правили визију будућности раста и развоја најстарије манифестације у граду. Такође, најављујемо и наступе домаћих талентованих извођача на челу са пијанистом Слободаном Драговићем, уз посебну посластицу за џез сладокусце – наступ Биг Банд-а РТС са ненадмашним Урошем Перићем. Они ће извести програм под називом „Tribute to Ray Charles“, каже Милан Ђурђевић, уметнички директор фестивала.

Наступ Ђина Ванелија је 16.маја у сали Омни центра, а преостала два програма ће бити одржана 17. и 18. маја на Тргу Десанке Максимовић уз бесплатан улаз.