На Тргу Живојина Мишића данас је свечано отворена Изложба цвећа и садног материјала, која ће трајати до недеље, 21.априла у Парку Виде Јоцић на Јадру.

У оквиру другог по реду фестивала цвећа у нашем граду, у пешачкој зони Кнез Милошеве улице отворена је и Изложба вина и ракије.

„Ово је сигурно један од најлепших догађаја у нашем граду, јер цвеће је симбол лепоте и љубави, а ниједан овакав догађај у нашем народу не може да прође без доброг вина и ракије и укусне хране. Веома сам срећан што једна оваква манифестација полако проналази своје место у животу нашег града, али и у срцима посетилаца.

Сигуран сам да ћемо сви заједно уживати у наредним данима, а излагачима желим пуно успеха“, казао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић на свечаном отварању.

Ова јединствена манифестација представиће произвођаче садног материјала саксијског цвећа и декоративних производа и окупити заљубљенике у природу, лепоту цвећа, али и укусне домаће специјалитете из наше земље.

У Парку на Јадру присутно је преко 30 произвођача цвећа, садног материја и опреме за дворишта, а међу њима су расадничари из Ваљева, Крагујевца, Барајева, Врњачке Бање, Вршца и Љига.

На првој Изложби вина и ракије у организацији “Агроразвоја” изложено је преко 20 произвођача вина, ракије, сирева и сухомеснатих производа, а посетиоци имају прилику да дегустирају и купе вино од нара и све популарније путере од орашастих плодова.

У склопу изложбе биће организоване радионице израде саксија и предмета од глине, као и радионица за најмлађе “Засади сам свој цвет”.

Свечано отварање друге по реду Изложбе цвећа и садног материјала употпунили су Марко Томић, вокал и Лука Јездић, гитара.

Организатори су ЈП “Агроразвој-ваљевске долине” и град Ваљево.