Заменик градоначелника Ваљева Нeмања Петровић, потписао је уговоре са министарком Дубравком Ђедовић Хандановић, за програме енергетске санације породичних кућа и станова.

Од 137 локалних самоуправа на овом јавном позиву, Ваљево је од Министарства рударства и енергетике добило средства за два пројекта и то за суфинансирање дела Програма енергетске санације породичних кућа и станова који се односе на суфинасирање мера подршке социјално угроженим грађанима, у износу од 1.800.000,00 динара, од чега је из градског буџета издвојено 1.200.000,00 динара и за суфинансирање дела Програма енергетске санације породичних кућа и станова грађана који не спадају у социјално угрожену категорију, у износу од 20.700.000,00 динара, од чега град Ваљево издваја 13.800.000,00 динара.

„Град Ваљево заједно са Министарством рударства и енергетике четврту годину за редом наставља суфинансирање Програма енергетске санације породичних кућа и станова. Новина ове године је да ћемо расписати и Јавни позив за суфинансирање подршке социјално угроженим грађанима, под повољнијим условима, јер нам је жеља да сви наши суграђани имају могућност унапређења енергетске ефикасности својих домаћинстава. Желим да изразим велику захвалност Министарству рударства и енергетике за све пројекте које заједно реализујемо и надам се да ће се ова успешна сарадња наставити и у будућности“, поручио је заменик градоначелника Ваљева Немања Петровић.