Скупштина града Ваљева усвојила је Одлуку о већем обиму права породици са децом и о финансијској подршци за подстицање рађања деце.
Разлози за доношење ове одлуке садржани су у потреби побољшања материјалног положаја незапослених породиља са пребивалиштем на територији града Ваљева. Предложеном одлуком, град Ваљево се активно укључује у спровођење мера популационе политике, а право на новчану помоћ незапослена породиља остварује од дана рођења детета до навршене прве године живота. Ова одлука се односи на повећање износа финансијске подршке за незапослене породиље са ранијих 10.000 на 30.000 динара.

„Заиста мислим да је ово сјајна одлука. Већ сада је жеља била да ова средства буду већа, нисмо били у могућности у овом тренутку, али се искрено надам да ћемо врло брзо бити у могућности да повећамо овај износ у наредном периоду. Поред свих мера популационе политике које град Ваљево спроводи, од ове одлуке па до права на новчану помоћ за прворођено дете, свих мера које спроводимо кроз Локални акциони план за децу, бесплатних уџбеника, преко бесплатног базена, бесплатних летовања за децу са сеоског подручја, бесплатних зимовања за најбоље ученике, ауто-седишта за децу, бесплатне школице пливања, од ове године имамо и бесплатне хранилице за сваку рођену бебу на територији града Ваљева. Има много лепих одлука као што је и ова и морам да вам кажем да већ сада планирамо нове мере и одлуке које ће бити донете кроз Локални акциони план за децу у наредном периоду“, закључио је градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић.