Ваљево, 17. јун – Град Ваљево и компанија Хисенсе, у оквиру које послује ваљевска фабрика Горење, организовали су синоћ јавни пренос утакмице Србија – Енглеска на догађају под називом „Ваљево навија!“, обележивши тиме први наступ наше репрезентације на Европском првенству у фудбалу након 24 године. Манифестацију је обележила невероватна атмосфера и гласно навијање преко 1.000 навијача свих генерација. Почетак утакмице грађани су озваничили нашом химном, док су најмлађи нестрпљиво чекали да насликају српске заставе на лицу.

Иако репрезентација Србије није изборила победу, свака шанса је ипак била испраћена овацијама, а петоро Ваљеваца отишло је кући са вредним наградама, међу којима су Хисенсе Side by side фрижидер, Хисенсе QLED Смарт ТВ и три мала кућна апарата.

Компанија Хисенсе, као званични партнер ЕУРО 2024, приредила је квиз знања и тестирала колико добро познајемо наш тим. Најуспешнији међу њима био је Владимир Трипковић, који ће догађај „Ваљево навија“ памтити по освојеном фрижидеру.

„Дошао сам да испратим шта се то дешава у граду и нисам се ни најмање надао добитку. Драго ми је што једна компанија из Ваљева може да приреди овако занимљив догађај и треба их чешће организовати“, изјавио је добитник Хисенсе Side by side фрижидера.

Ваљево је једини град у свету у коме је Хисенсе приредио јавно гледање утакмице ЕУРО 2024, што посебно истиче Оливера Ерић, ХР директорка фабрике Горење Ваљево, и додаје да је веома поносна на подршку коју је компанија добила од града како би својим запосленима, потрошачима и свим суграђанима приредила прави спортски, али и породични угођај.

„Веома сам срећна што је наш догађај окупио породице и пријатеље. Верујем да нас оваква дешавања зближавају и да чине живот лепшим. Наши Ваљевци су показали и изузетно знање и ентузијазам током квиза који је још један корак у промоцији спортске културе у нашем граду. Драго ми је да смо имали прилику да нашим суграђанима поделимо вредне награде, што је додатно допринело атмосфери и узбуђењу међу присутнима“, навела је Оливера Ерић.

Хисенсе већ 8 година успешно сарађује са УЕФА организацијом, а трећи пут као званични партнер Европског првенства, на коме је наша земља дебитовала давне 1960. године. Тада су фудбалери Југославије заиграли прву утакмицу Европског првенства на коме се надметало свега осам земаља.

Србија се на континентални турнир вратила после готово четврт века, с обзиром на то да је последњи пут учествовала 2000. године. У преосталим мечевима Групе Ц очекују је дуели са репрезентацијама Данске и Словеније.