У Градској управи Ваљево потписани су уговори са грађанима који су учествовали на Јавном позиву за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова.

„Уговорe су прво потписали будући извођачи радова, а сада смо потписали уговоре и са грађанима који су према јавном позиву остварили право на учешће у овом програму.
Подсећамо да ће програм „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане“, који наша држава реализује са Светском банком трајати до 2027. године, тако да ће и у наредном периоду наши суграђани имати могућност да се пријаве на конкурс. Желим да изразим захвалност Влади Републике Србије и Министарству рударства и енергетике на пројекту који је омогућио да наши Ваљевци уз значајне субвенције побољшају енергетску ефикасност својих станова и кућа, уштеде на потрошњи електричне енергије и плаћању рачуна, а добију удобније и лепше услове становања.

Срећан сам што на овакав начин можемо да обрадујемо наше суграђане и надам се да ћемо врло брзо имати расписан нови јавни позив“, казао је председник Комисије за реализацију мера енергетске санације и заменик председника Скупштине града Ваљева Виктор Мићић.

Средства у износу од 25 милиона динара за суфинансирање мера енергетске санације заједно су обезбедили град Ваљево и Министарство рударства и енергетике, а у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане“.