Ученици Основне школе „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине, традиционално су данас имали продајну изложбу новогодишњих украса на платоу испред Градске управе Ваљева.

Кроз хуманитарну акцију “Најмлађи за најмлађе”, ОШ “Прота Матеја Ненадовић” из Бранковине од 2013. године помаже рад ваљевског Центра за вантелесну оплодњу.

Бранковачки основци са нестрпљењем чекају децембар, јер знају да тада почиње припремање за прављење новогодишњих украса, честитки, рамова и свега што може украсити дом за предстојеће празнике.
Према речима организатора ове акције, ово је скроман допринос ученика, који својим трудом, а уз подршку свих запослених у школи, желе да подстакну и друге образовне установе у ваљевском крају на сличне акције, указујући на важност рађања нових живота и повећања наталитета.

Као и претходних година, остварена је успешна сарадња са Градском управом. Тим поводом, заменик председника Скупштине града Ваљева Виктор Мићић, секретар Скупштине града Ваљева Младен Симовић и руководилац Одељења за инспекцијске послове Милица Остојић, угостили су ученике ове школе, пожелели им срећне предстојеће празнике, пуно здравља и успеха у школи.

Сав новац прикљупљен и од овогодишње акције, биће уплаћен Центру за вантелесну оплодњу у Ваљеву.