“Свим грађанима Ваљева желим срећну Нову 2024. годину и божићне празнике. Пуно здравља и успеха им желим на личном и професионалном плану и да предстојеће празнике проведу са својим породицама и у кругу најмилијих”, честитка је коју је у име Скупштине града Ваљева и у своје име, упутио заменик председника Скупштине града Ваљева Виктор Мићић.

Такође, Мићић је том приликом прокоментарисао и рад Скупштине града Ваљева у овој години.

“Рад Скупштине града Ваљева ове године обележило је увођење електронске доставе материјала и електронско гласање, што је доста убрзало и олакшало рад Скупштине. Тај систем је унапредио сам рад Скупштине, а свакако и транспарентност приликом гласања и уопште јављања за реч и дебатовања. Што се тиче оперативног дела рада Скупштине, почев од фебруара ове године до данас одржано је осам седница Скупштине, на којој је усвојена 161 тачка и много важних одлука за функционисање самог града. У првом реду бих истакао најважнији документ, а то је буџет града Ваљева, где је за наредну годину предвиђено преко пет милијарди динара.

Што се тиче самих седница, морам да нагласим да је дошло до промене у структури одборника, односно одређени одборници су изразили жељу и сада наступају као независни одборници. Сама дебата из мог угла је на високом демократском нивоу. Вођење седнице, где главну реч води председница Скупштине града Ваљева проф. др Снежана Ракић је на највишем нивоу, сви одборници имају могућност да изразе своје мишљење, сугестије и критике. У делу када ја преузмем вођење седнице, такође се све ради у складу са Пословником, а он даје широку лепезу могућности одборницима да искажу своје ставове по свим тачкама дневног реда”, закључио је Мићић.