У реновираном Дому спорта „Генерал Светомир Ђукић“, Установа за физичку културу “Валис” организује низ спортских активности за децу, a jедан од најзначајнијих пројеката које УФК “Валис” организује у сарадњи са Предшколском установом “Милица Ножица“ је школица спорта за децу предшколаског узраста.

У оквиру школице спорта, свако дете које иде у Предшколску установу има часове физичког васпитања са својим вршњацима у просторијама Дома спорта “Генерал Светомир Ђукић”, као и у њиховим вртићима.

„Радимо са децом предшколског узраста, јер је то период сензитивног развоја, онда када се и поставља неки темељ спорту. Кроз игру и забаву малишани пролазе елементе школе спорта, гимнастике, дакле све оне елементе који их касније чекају ако се определе да се баве неким одређеним спортом“, нагласио је директор УФК „Валис“ Жељко Остојић.

Часовима физичког васпитања обухваћено је преко 400 малишана предшколског узраста, а спроводе их професори физичког васпитања из УФК “Валис”, у сарадњи са васпитачицама из ПУ “Милица Ножица”.