Са позиције инвестиционог одржавања улица, из буџета града Ваљева ове године опредељено је 10 милиона динара за асфалтирање улица у граду, а део тог новца је искоришћен за асфалтирање саобраћајница на Новом гробљу, у дужини од 720 метара или укупне површине 2.160 квадрата. Извођач радова је „Инграп – Oмни“ Ваљево.

По речима Бранка Вуковића, руководиоца Одељења за инфраструктуру и грађевинско земљиште града Ваљева, ово су веома значајни радови, из разлога што је било доста притужби грађана Ваљева, јер је био веома лош прилаз гробним местима.

В.д. директора ЈКП „Видрак“ Ксенија Бадем је изјавила да су асфалтиране улице између нових парцела, тако да сада не постоји улица која није асфалтирана.
„Најпре је уклоњена стара подлога, која је приликом киша добрим делом и испрана, постављена је нова подлога и асфалтирано је. Трудићемо се да на најбољи могући начин одржавамо, да траје што дуже. Важно је да грађани који долази на гробље у било којим временским условима имају пристојне услове за прилаз гробним местима. Након ових радова следи постављање расвете, воде и канализације”, рекла је Ксенија Бадем.