На територији Месне заједнице Котешица данас је почело асфалтирање пута Дивље брдо – Царић, дужине 1,1 километар. Оквирна вредност радова је 11,5 милиона динара, а инвеститор је ЈП „Путеви Србије. Извођач радова је ваљевско Предузеће за путеве.

Радове су данас обишли градоначелник Лазар Гојковић и руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Бранко Вуковић и разговарали са мештанима о томе колико за овај део ваљевског краја значи изградња овог пута.

„У јануару је направљен списак приоритетних путева за асфалтирање, по захтевима месних заједница и то смо послали као молбу за помоћ „Путевима Србије“. Сада се реализују ови захтеви који су одобрени. Задовољни смо квалитетом изведених радова, јер је урађена одлична припрема, ширина пута је 4 метра и урађени су пропусти и канали, што гарантује да ће пут дуго служити“, рекао је Бранко Вуковић.

Иако је сваки путни правац битан, утисак је да овај пут има већи значај, јер повезује неколико села Јошеву, Котешицу, Оглађеновац, Доњу и Горњу Буковицу, Каменицу и излази према Грабовици ка Бранковини, а одатле су правци ка Коцељеви, Шапцу и Убу.

Томислав Урошевић, председник МЗ Котешица каже да се до сада обилазило око 15 километара и морало се ићи до Ваљева, да би се потом ишло ка Бранковини.

„Овако имамо само три километра до Бранковине и много значи за мештане ових села, која су насељена и у којима живе људи који се баве пољопривредом, али и који раде у Ваљеву. Они овде живе зато што смо близу Ваљева, свега седам километара. Ово је велика ствар, јер је два пута започињана његова реконструкција, па прекидана. На крају, последње две, три године, пут је био скоро непроходан за возила. Да је остао неурађен пут, то би била велика брука. Ово је важно и као подршка људима који нису отишли из својих села. Имамо ми још пуно проблема, али ово је први пут у месној заједници да се уради асфалтни пут“, закључио је председник Месне заједнице Котешица.