У оквиру програма рехабилитација улица, у току је асфалтирање Улице Љубе Ковачевића. Асфалтира се улица дужине 350 метара, 700 метара ивичњача и два метра ширине тротоари са леве и десне стране. Вредност радова износи око 8 милиона динара, а извођач радова је Предузеће за путеве „Ваљево“.

Руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Бранко Вуковић, обишао је радове и том приликом поручио да се стрпљење које су имали грађани исплатило, јер сада добијају комплетно реконструисану улицу.

„Ми на почетку како смо планирали да рехабилитујемо ову улицу, то је подразумевало другачији обим радова, као и временске рокове за извођење тих радова. Међутим, приликом отварања улице, с обзиром да је улица и канализација у овој улици рађена седамдесетих година, цеви су биле дотрајале, са малим фи промером, тако да смо морали да донесемо одлуку и да се одговорно понашамо према послу који обављамо и према грађанима који живе у овој улици. Тако да смо одлучили да им урадимо комплетну реконструкцију водоводне мреже.

ЈКП „Водовод“ Ваљево је имао рок 60 дана да изведе радове, алу су они за 28 дана завршили радове у овој улици. С обзиром на то да се чекало пуно на испоруку цеви, ти радови су дуже него што је очекивано потрајали. Урађена су 53 нова прикључка, тако да самим тим повећањем обима радова се сходно томе и продужавају рокови, али суштина је да су грађани овог дела улице добили комплетно нову реконструисану улицу са реконструисаном водоводном мрежом. У току наредне недеље ће се асфалтирати и тротоари. У првобитном плану није планирано да се раде ивичњаци и тротоари, али ће на крају ипак бити комплетно урађена улица са тротоарима и ивичњацима. Верујем да је на задовољство свих нас новоизграђена улица и нешто што се лепо дешава у нашем граду“, поручио је Вуковић.

Како је најавио Бранко Вуковић, наредних дана је у плану асфалтирање Улицe Милунке Савић, Котешанскe и крај Ђердапске улице.