У Месној заједници Доња Буковица камионе са асфалтом су дочекали мештани, јер је данас почело асфалтирање 1400 метара пута Виторовића гроб-Котарци, у оквиру плана ЈП „Путеви Србије“.
Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је обишао радове и разговарао са становницима Златарића и Доње Буковице колико им је овај пут значајан за живот и рад.

„Ово је изузетно улагање у путну инфраструктуру за Град Ваљево. Јуче смо завршили два државна и један локални пут у МЗ Горња Буковица у дужини од 1,1 километар. Урађена су два државна пута 2A реда у Горњој Буковици, дужине 1,8 км и 2Б реда – Ерачко гробље, у дужини од 3,3 километра. Захваљујем се „Путевима Србије“ на овим улагањима, јер добри путеви су предуслов за квалитетан живот мештана у овим месним заједницама, бављење пољопривредом и останак младих на селу. Ми ћемо у наредном периоду наставити са асфалтирањем и локалних и државних путева на територији Града Ваљева“, рекао је градоначелник.

На питање како се одређује где ће се асфалтирати путеви, градоначелник је одговорио да се за то питају грађани преко месних заједница, које достављају у својим плановима и програмима који су то приоритети на њиховој територији.
„Трудимо се да то буду путеви који повезују села, који су главни путеви кроз те месне заједнице. Град Ваљево има, можда и највећу путну мрежу у Србији у односу на територију Града. На територији Града се налази 79 села и зато је значајан сваки вид помоћи „Путева Србије“, као што је ово данас.


Миодраг Мићић, председник МЗ Доња Буковица је рекао да у овој месној заједници има доста младих људи и деце, који путују на посао, обданиште и у школе, тако да пут значи пуно за опстанак и останак на селу.


„Машине у овим селима нису биле више деценија, до доласка градске власти на челу са Лазаром Гојковићем. У последње три године, ово је већ трећи путни правац који се ради у МЗ Доња Буковица. Имали смо 2021. године пут Виторовића гробље-Царић, у дужини од 1,8 километара. Прошле године је урађен пут у засеоку Голоскоковићи, дужине 600 метара и ево ове године 1,4 километра. Можемо да се похвалимо тиме да смо месна заједница која је у последње три године добила 4 км асфалтног пута“, рекао је Мићић.

Он је подсетио да је ове године у мају пресуто око 600 кубика на макадамским путевима и нада се да ће се наставити са реализацијом плана ове месне заједнице. Пре две године је урађено око 2 км водоводне мреже у засеоку Николићи, тако да су мештани веома задовољни оним што је до сада урађено.