Како је и најављено, летња сезона купања на базенима у Спортско-рекреативном центру у Петници је стартовала данас, 28. маја. За све грађане је улаз слободан до 1. јуна.

Надзорни одбор ове Установе, у сарадњи са Градом Ваљево је донео једну лепу и хуману одлуку, а то је да самохрани родитељи са двоје и више деце, као и особе са сметњама у развоју и њихови пратиоци бесплатно улазе на базене! Потребно је да се јаве у канцеларију УФК „Валис“ и поднесу захтев са документацијом којом доказују да припадају овим категоријама. У најкраћем року ће добити одговор и уз пропусницу ће ове сезоне моћи да уживају у лепотама СРЦ „Петница“.

Цена улазнице за одрасле је 250 динара, док ће основци, средњошколци и студенти радним данима карту плаћати по цени од 100 динара. Пензионери ће карту за базене плаћати по цени од 150 динара, док је улаз за децу до седам година бесплатан. Викендом ће улазнице бити 250 динара и за одрасле и за ђаке и студенте, а деца до седам година ће и викендом улазити бесплатно, а пензионери ће своје карте плаћати по повлашћеној цени од 150 динара.

Према речима вршиоца дужности директора Установе за физичку културу „Валис“ Жељка Остојића, ово је одлучено како се не би стварале превелике гужве, због епидемиолошких мера и због одржавања квалитета воде и како би се деца школског узраста која су на распусту током лета, мотивисала да на базене долазе и радним данима.

Члан Градског већа Владимир Мишковић је обишао комплес у Петници и задовољан је како су базени и окружење припремљени за нову сезону. Он је истакао да је Град Ваљево определио 19 милиона динара за замену дотрајалих бетонских плоча у комплексу. Ови радови ће уследити након завршетка летње сезоне.

Са в.д. директора Жељком Остојићем и некадашњим управником базена Раденком Поповићем Шнелом, члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић обишао је данас комплекс и уверили су се да је и ове, као и свих претходних година, СРЦ „Петница“ спремна за још једну летњу сезону! Од новитета издваја се недавно отворени „Шнелов парк“, који је зеленилом и цвећем додатно улепшао комплекс који се простире на пет хектара.

А да ли ће ова сезона бити успешнија од осталих, зависиће од временских прилика и здравствених околности због Корона вируса! Вакцинацијом што већег броја грађана и одговорним понашањем, допринећемо да се не само купање, већ и све остале сфере живота што пре врате у нормално стање!