Балинген, 26. маја 2021. године

Бизерба, један од водећих добављача хардверских и софтверских решења из области технологије вагања, сечења и етикетирања, прошириће своје производне капацитете. Улагање у висини од око 30 милиона евра у нови производни погон у Ваљеву, у Србији, помоћи ће Бизерби да оснажи своју позицију на глобалном тржишту. На површини од око 10.000 м2, на новој локацији направиће се простор за до 300 запослених.

Са 4.300 запослених широм света и седиштем у Балингену, у јужној Немачкој, Бизерба индустријским компанијама из најразличитијих сектора нуди решења, а такође је неизбежна и у стационарној малопродаји. Бројни супермаркети користе решења компаније Бизерба.

„Ми смо компанија са добром репутацијом која глобално послује и која је присутна у целом свету“, наглашава Андреас В. Краут, председник извршног одбора, генерални директор и акционар Bizerba SE & Co. KG, Balingen.

Site in Eastern Europe

Позитиван развој и континуирани раст доводе до чињенице да су се производни капацитети дошли до својих граница. Све нестабилнија тржишта и веће количине захтевају већу флексибилност производње и способност алокације капацитета.

Истовремено, у последњих неколико година нови региони су се развили у јасно растућа тржишта. „Источна Европа развија снажну динамику и због тога је стратешки важно тржиште за Бизербу“, каже Андреас В. Краут. Због тога се Бизерба одлучила да прошири производњу у Ваљеву, у Србији.

Са овом додатном локацијом, Бизерба ће моћи флексибилније да реагује на трговинска ограничења између САД-а и Кине и на тај начин да допринесе већој независности у протоку робе и новца. Као глобални играч, улагање у регионе који су у фази раста пресудно је за Бизербу, како би била што ближа купцу.

„Следећи логички корак стратегије раста до 2025. године за Бизербу подразумева ширење капацитета путем локације у источној Европи“, истиче Андреас В. Краут.

Током наредних неколико година, Бизерба ће уложити око 30 милиона евра у нову производну зграду са приближно 10.000 м2 за до 300 запослених у Ваљеву, у Србији.

„Ширењем међународне производне мреже на европској територији обезбеђујемо нашу глобалну конкурентност и тиме стварамо услове за раст чак и у сегментима производа који су осетљиви на цене“, наглашава Франк Реинхардт, потпредседник за глобално пословање, који има укупну одговорност за глобалне производне јединице.

„Почетак производње у новоизграђеној фабрици заказан је за крај 2022. године.

О Бизерби:

Бизерба купцима из индустријског, малопродајног и логистичког сектора нуди глобално јединствени портфолио хардвера и софтвера заснован на централној вредности „тежине“. Овај портфолио обухвата производе и решења везана за резање, обраду, вагање, каширање, проверу, пуштање у промет и етикетирање. Наш свеобухватни асортиман услуга креће се од саветовања и сервисирања, до етикетирања и потрошног материјала, при чему лизинг комплетира наш портфолио.

Од 1866. године, компанија Бизерба је значајно дефинисала техничка достигнућа у руковању храном и данас је заступљена у 120 земаља. База купаца обухвата глобалне компаније из трговини и индустрије, као и малопродаје, пекаре и месаре. Са око 4.300 запослених широм света и са седиштем у Балингену, у Немачкој, Бизерба је и дан данас у власништву исте породице, и то већ пет генерација. Додатни производни погони налазе се у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Италији, Шпанији, Кини и САД. Бизерба такође има глобалну мрежу продајних и сервисних локација.