У Ваљево долази немачка компанија „Бизерба“, потврђено је данас на седници Градског већа. Председник Србије Александар Вучић је недавно најавио долазак велике инвестиције у град Ваљево, изградњу фабрике компаније „Бизерба“, која ће запошљавати у почетку 305 људи. Вредност инвестиције је 33 милиона евра.

Након ове најаве председника Републике, Градско веће Ваљева је на данашњој седници усвојило пакет одлука, које су неопходне за ову, али и остале инвестиције које се планирају.

Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је рекао да су ово сјајне вести за наш град и да се нада да ће се у овом стилу наставити врло брзо. Он је рекао да је улагање преко 33 милиона евра и да након две, три године, ова компанија планира проширење.

Развојна агенција Србије је 21. априла је обавестила град Ваљево да је привредно друштво „Бизерба“ заинтересовано за реализацију инвестиционог пројекта у Ваљеву.

„Имајући у виду да је инвестициони пројекат од значаја за Републику Србију и град Ваљево, предложено је доношење Програма спровођење поступка отуђења без накнаде у поступку међусобног располагања власника неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини. На тај начин, град Ваљево ће отуђити неизграђено грађевинско земљиште и то парцелу од 11, 80 хектара површине у наставку Привредне зоне, без накнаде у јавну својину Републике“, образложила је одлуку Тијана Тодоровић, руководилац Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове.

Bizerba SE & Co. KG, лидер је у производњи вага и водећи је светски специјалиста за индустријске технологије вагања и етикетирања, а у Србији постоје фирме које већ тргују производима „Бизербе“ која је основана 1866. године у Балингену, у покрајини Баден-Виртемберг у Немачкој.

„Бизерба“ је компанија која се бави производњом малопродајних вага и индустријских компоненти. Ова компанија запошљава око 4.300 радника и заступљена је у 120 земаља. Производни погони су лоцирани широм света поред Немачке, у Аустрији, Швајцарској, Италији, Француској, Шпанији, Кини и САД-у.

Нова фабрика немачког инвеститора биће смештена у новој ваљевској Привредној зони у приградском насељу Горић, површине 23 хектара, где су почели и радови на изградњи саобраћајнице дужине 2,5 километара.

Уз подршку Републике Србије, отпочео је развој Ваљева, изградњом фабрика, путева, спајањем Ваљева брзом саобраћајницом са ауто-путем „Милош Велики“. Према речима градоначелника Ваљева, ово није крај и Ваљево у наредном периоду очекује још доста важних пројеката, који ће значајно изменити слику града, али и услове живота Ваљеваца.