У селу Дупљају данас је почела изградња нове трафо-станице и два километра нисконапонске мреже, чиме ће се решити проблем у снабдевању електричном мрежом домаћинстава овог села, удаљеног десет километара од Ваљева.

Руководилац Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Бранко Вуковић је рекао да град Ваљево и ЕПС сарађују у припреми и реализацији овог посла и да је данас радостан дан за мештане ове месне заједнице.

„Овом реконструкцијом нисконапонске мреже, 58 домаћинстава у овом селу ће добити квалитетније снабдевање електичном енергијом, самим тим град Ваљево на овај начин брине о мештанима овог села.

Ова домаћинства су имала јако лоше снабдевање електричном енергијом, нису имали задовољавајући напон. Овом реконструкцијом и трафо-станицом, која ће бити снаге од 50 киловата ће задовољити потребе тих домаћинстава, где ће имати напон без осцилација и несметано ће моћи да раде и живе у овом селу.

Електродистрибуција Ваљево је извођач радова, чија је вредност око 3,5 милиона динара. С обзиром да је трафостаница око 50 година већ оваква, дошло је на ред да се она уради, а сходно приоритетима и финансијским могућностима, Електродистрибуција ће реконструисати мреже и у другим селима. Данас почињу радови на пројектовању, а рок извођења радова је 90 дана“, рекао је Бранко Вуковић данас у Дупљају.