Град Ваљево добитник је “Дијамантске плакете  – Шампион солидарности“, највишег признања које додељује Институт за трансфузију крви Србије, за учешће у зимској и летњој кампањи 2022. године и највећи број давалаца крви.

Тим поводом, јуче у Пожаревцу је организован новогодишњи пријем Института за трансфузију крви, на коме је признање уручено најуспешнијим градовима, међу којима је Ваљево.

У име града Ваљева признање су примили члан Градског већа задужен за социјална питања Марко Јевтић, председник Црвеног крста Ваљево и националне Комисије за добровољно давање крви Црвеног крста Србије и потпредседник Црвеног крста Србије др Милутин Михајловић и секретар Црвеног крста у Ваљеву Александар Томић.

Наш град је освојио четврто узастопно признање, а трећу дијамантску плакету, у конкуренцији 44 градa и општина. Захваљујући хуманости наших суграђана, којих је било више од 1500,  током летње кампање је прикупљено 888, а закључно са новембром 2717 јединица у 2022, што је пораст у односу на прошлу годину, када је сакупљено 2361 јединица.

Са поменутих 2717 јединица, остварен је циљ од 3,1% у односу на број становника, на 72 планиране акције које је организовала Градска организација Црвеног крста.

Ваљевци су и ове године показали своју хуманост и спремност да добровољним давањем крви помогну свима којима је помоћ потребна. Поред Ваљева, најуспешнији градови су Пожаревац, Коцељева, Голубац, Лајковац, Смедерево, Лозница, Обреновац, Велика Плана, Петровац, Шабац и Смедеревска Паланка.