У оквиру 36. Тешњарских вечери, током протеклог викенда наш Град су посетили и представили своју богату туристичку понуду туристичке организације Требињa, Бања Луке, Кикинде, Чачка, Малог Зворника, Мионице и Крупња.

„Велики број туристичких организација се одазвао позиву да представи своју туристичку понуду и поред лоших временских услова, драге колеге су дошле да испоштују и да на овом највећем фестивалу у нашем крају презентују своју туристичку понуду. Ове године као и претходних година, имамо и радионице старих заната,грнчарију, вез. Време нам није дозволило да организујемо све у пуном капацитету, али ми смо се потрудили да заиста испоштујемо све што је планирано у програму Тешњарских вечери. Такође, имамо конкурс за најлепше двориште, балкон и излог, а 7. августа је проглашење победника. Фестивал ракије и вина ће се одржати 9. августа испред Центра за културу. Циљ целе те манифестације јесте да промовишемо наше дестилерије, наше винарије, да представимо наш крај квалитетно и да промовишемо све те вредне људе, који ће у оквиру самог фестивала бити још видљивији“, рекла је Ана Марковић, директорка Туристичке организације Ваљево и додала да циљ доласка других туристичких организација на Тешњарске вечери јесте међусобна размена и промоција.

„Много већа могућност је да различите дестинације понудимо нашим суграђанима, да се упознају са другим манифестацијама, градовима и да ово лето квалитетније проведу. Доста је манифестација и то је јако битно за туристе. Ми имамо дугогодишњу сарадњу са овим туристичким организацијама, посећујемо се, помажемо, наше излагаче шаљемо на њихове манифестације, они долазе на наше и то је одлична сарадња која је у успону“, закључила је Марковић.

Из Туристичке организације Кикинда су поручили да ово није први пут да долазе у Ваљеву, да се осећају као код куће и да је сарадња на изузетном нивоу.

„Желела бих да се захвалим ТО Ваљево што су нас позвали. Ми овде долазимо неколико година за редом и могу слободно да кажем да се осећамо као код куће. Имамо изузетно лепо сарадњу. Они често долазе код нас и ми им овим путем узвраћамо посету. Ове године смо поново дошли, како би ваше суграђане и све посетиоце манифестације позвали на 38. Дане лудаје у Кикинди. Заиста, ово је јако добар начин да се ваши суграђани позову код нас на манифестације, да излажу неке своје прозводе и да се појаве са својом туристичком понудом. Ми смо врло задовољни сарадњом и радимо на томе да буде још боља и квалитетнија“, нагласила је Татјана Вуковић из ТО Кикинда.

Давор Боројевић из ТО Бања Лука је током боравка у Ваљеву позвао све грађане Ваљева да дођу, јер како и сам каже, Бања Лука има изузетно богату туристичку понуду током целе године.

„Током боравка у Ваљеву, желимо да се представимо у најбољем светлу. Бања Лука обогаћује туристичку понуду, што је свакако видљиво по броју туриста који нам долазе. Бања Лука је административни центар Републике Српске, туристички центар и има изузетно богату понуду током целе године. Позив свим грађанима Ваљева да посете Бања Луку, јер имају много разлога за то. Сарадња између ТО Ваљево и Бања Луке могу слободно рећи да је временом све боља, из године у годину расте и јача, наравно на обострано задовољство“, поручио је Боројевић.