Градоначелник Лазар Гојковић и в.д. начелника Градске управе Ваљево Небојша Петронић, присуствовали су конференцији ,,Здрава храна у школама – искуства у Србији и нордијским земљама“, која је одржана у Образовном центру у Тршићу.

Конференцији су присуствовали градоначелник Шапца др Александар Пајић и градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Др Милан Пашић, помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање и амбасадори нордијских земаља у Београду, отворили су конференцију.

У оквиру нордијске конференције „Healthy School Food – Здрава храна у школама – искуства у Србији и нордијским земљама“, организоване су радионице припреме хране са школском децом и родитељима, као и панел-дискусије на тему припреме здравих оброка у школама и важности правилне исхране за развој школске деце.

Циљ овог пројекта који спроводе амбасаде нордијских земаља у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, јесте да се на основу примера добре праксе исхране у нордијским земљама, то примени и на школе у нашој земљи. Пројекат тежи подизању свести код родитеља, ученика, наставника и доносилаца одлука о важности здраве исхране и одрживог развоја.