Поводом 1. септембра и почетка нове школске године, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, заменица начелника Градске управе Бранка Росић и начелница Школске управе др Зорица Јоцић, посетили су ОШ „Илија Бирчанин“ у Ставама и поделили бесплатне уџбенике ђацима првацима.

Ђацима првацима полазак у школу честитао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

„Драги ђаци прваци, драги учитељи и родитељи,

Честитам вам полазак у школу и желим да ове школске дане чувате у најлепшем сећању. Град Ваљево је и ове године у оквиру Локалног акционог плана за децу обезбедио бесплатне уџбенике за све ђаке прваке. Ваше је сада само да слушате учитеље и да будете добри другари. Желим да вам се захвалим што сте нас овако лепо угостили у вашој школи, да вам пожелим пуно здравља, да будете добри другари, још бољи људи и још једном, срећан вам почетак школске године“, поручио је градоначелник Гојковић.

Срећан почетак нове школске године ђацима првацима пожелела је и начелница Школске управе др Зорица Јоцић.

„Драго ми је што видим ову дивну дечицу и надам се да ће их из године у годину бити више. Ми смо зато и дошли овде, да покажемо да нам је свима стало и граду Ваљеву и Школској управи, свима нама који се бавимо просветом, да нам буде деце што више, да нам деца буду на сигурном, у безбедном окружењу, а на свима нама је да ми учинимо све што је у нашој моћи професионално, а и људски, да се деца осећају најбезбедније могуће у школском окружењу. Ова школа има добре учитеље, добре наставнике, људе који су посвећени свом послу и верујем да ће се добро бавити свима и да ће свако дете имати потпуно једнаке шансе. Дакле и она деца која имају посебне потребе и она ће имати сву могућу подршку, као и сва друга деца. Министарство је подржало компанију „Бамби“ за плазма пакетиће, Град је обезбедио уџбенике, а наравно да ће улагања бити и више, а на нама је да спроведемо све смернице које је Министарство прописало везано за организацију и реализацију образовно – васпитног рада, а пре свега се односи на то да нам сва деца буду максимално безбедна у школама. Сви наши подаци и говоре да све ваљевске школе су безбедне, да је окружење безбедно, али ћемо се сви потрудити да тако и остане. Желим овој дивној дечици и вама родитељима да запамтите овај дан и да им буде успешно школовање“, казала је Јоцић.

Основна школа „Илија Бирчанин“ у Ставама ове године има укупно уписана 24 ђака првака, од чега је 17 у Ставама, пет у Причевићу, по једно у Врагочаници и Тупанцима, док укупно уписаних ученика у овој школи има 117.