Нову школску годину ученицима Ваљева, у Пољопривредној школи са домом ученика „Ваљево“, данас су честитали градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и начелница Школске управе др Зорица Јоцић.

„Ретки су датуми који изазивају само лепе успомене, као што је то 1. септембар. То је дан који окупља поред деце, њихових наставника, учитеља,  професора и свих запослених у просвети и њихове родитеље, породице, пријатеље!

Желим вам свима успешну школску годину и да више разговарамо о знању, оценама, опремљеним школама, а што мање о корони и забранама које су неопходне да би се спречило ширење овог вируса!

Посебно бих искористио прилику да оним најмлађим ђацима првацима честитам полазак у школу, јер почињу данас своје школовање“, поручио је ученицима Пољоприведне школе, али и свим ваљевским ђацима градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Начелница Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић је свима пожелела да ова година буде пре свега здрава.

„Ситуација је боља него прошле године, јер ове године имамо вакцину и она је доступна свима и колегама наставницима и вама ученицима. Молимо вас да се придржавате свих епидемиолошких мера које су прописане, јер оне штите све вас од ширења вируса, који може бити и те како опасан. Што ове школе тиче, изабрали сте заиста добру школу у којој су наставници посвећени свом раду,  ученици постижу добре резултате, а руководство квалитетно ради. Дакле, ту нема омашке. На вама је да само учите и стичете знања и да након тога, када изађете из ове школе, умете то и да примените“, поручила је др Зорица Јоцић.

Директор Пољопривредне школе са домом ученика „Ваљево“ Милан Гајић је ученицима пожелео успешну школску годину, а пре свега добро здравље.

„Родитељима бих поручио да су уписом детета у ову школу направили прави избор, јер су изабрали једну од најбољих пољоприведних школа у Србији и региону.  То нам говоре не само резултати спољашњег вредновања од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, коју су спровели просветни саветници Школске управе Ваљево, већ и само окружење које је стимулативно, услови рада, наставна средства, опрема. Оно што је најбитније је наставни кадар, који пружа огромне могућности за развој и напредовање ученика. У нашој школи ученик је у центру пажње и све активности свих запослених су са жељом да се ученик развија пре свега и да постане здрава, честита, марљива и поштена особа и да стекне неопходна знања и компетенције које су потребне за бављење будућим послом“, поздравио је ученике на почетку школске године, директор Пољопривредне школе Милан Гајић.

Иначе, према препорукама Министарства просвете, школска година и у ваљевској Пољопривредној школи је почела интонирањем српске химне „Боже правде“.