Традиционална манифестација „Дан малине“ одржана je протеклог викенда у Бранковини. Бројни посетиоци уживали су у порти цркве у Бранковини, али и у читавом културно – историјском комплексу.

Манифестацију „Дан малине“ свечано је отворила директорка ТО Ваљево Ана Марковић. Приређен је културно – уметнички програм у коме су стихове Десанке Максимоивић говорили ученици ОШ “Прота Матеја Нанадовић” из Бранковине, након чега су наступили чланови фолклорног ансамбла “Ђердан”.

Стручни жири је за врхунски принос по јединици површине наградио Дарка Тадића из Драгодола. Марко Тешић из Доњих Лесковица је награђен за примењену агротехнику, док је Марко Миливојевић из Дружетића награђен за излагање плодова нове сорте Глен Емпл.

Награђен је Миломир Ђедовић из Стуба за очување сорте виламет, Мирослав Савић из Доњих Лесковица за најуређенији малињак, Марија Исаиловић из Суводања за производњу малине у отежаним условима, Душан Дамњановић из Миличинице за органску производњу малине, Радиша Спасојевић из Доњих Лесковица за сталност у производњи, Младен Митровић из Голе Главе и Милан Симановић из Осладића за изложене плодове сорте виламет.

Традиционално је одржано предавање Пољопривредне саветодавне стручне службе, а након проглашења победника и доделе награда, одржане су Сеоске олимпијске игре.