У организацији Удружења грађана „ТИМС“ Ваљево, а под покровитељством града Ваљева, протекле суботе на Дивчибарама одржан је шести „Ди фест“, под називом „Наше Дивчибаре“. Mанифестација посвећена деци и дечјем стваралаштву и ове године изазвала је велику пажњу, нарочито родитеља чија су деца наступала.

На сцени испред хотела „Маљен“ на Дивчибарама у програму „Плес у природи“, учествовале су четири предшколске установе, „Лептирић“ из Лајковца, „Полетарац“ из Коцељеве, „Невен“ из Мионице и  „Милица Ножица“ из Ваљева, који  су извели шест плесних нумера.

Васпитачице су припремиле  плесне кореографије, али и веома занимљиве костиме, а мали предшколци су приказали оно што су вежбали у специфичним условима ограничења због епидемије Корона вируса.

За приказано плесно умеће најмлађи плесачи су осим заслужених аплауза добили и дипломе, а предшколске установе диплому и пехар.

Као гости програма наступиле су балерине Студија М из Ваљева и Коцељеве и одиграле су седам кореографија.

Ово је био програм првог дан одржавања „Ди феста“, а следећи  је 17. августа, када ће бити организован спортско – забавни изазов „Игре у природи“, који ће бити реализован такође на Дивчибарама, али овог пута на другој локацији.