Трећа седница Савета Колубарског управног округа одржана је данас у Градској управи Ваљева, којој је поред градоначелника Ваљева Лазара Гојковића, начелника Округа и представника општина Колубарског округа, присуствовао и државни секретар у Министарству привреде Бобан Бирманчевић.

Градоначелник града Ваљева Лазар Гојковић захвалио се државном секретару у Министарству привреде на посети и указао на значај сарадње Владе Републике Србије и града Ваљева.

„Добра сарадња са Владом Републике Србије је од кључног значаја за даљи развој нашег Града. Драго ми је да на људе који су представници и Владе Републике Србије и министарстава можемо да рачунамо и да они дођу и поделе са нама све информације о актуелним конкурсима, како би Град Ваљево и све остале општине Колубарског округа могле да се пријаве и аплицирају. То је веома важно и због свих грађана и ми ћемо се свакако трудити да преко надлежних одељења са што већим бројем пројеката конкуришемо како у Министарству привреде, тако и у осталим министарствима, како бисмо учинили да Ваљево буде квалитетније место за живот“, поручио је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Начелник Колубарског управног округа је нагласио да је разлог за састанак управо долазак државног секретара Бобана Бирманчевића, који градовима и општинама представља планове Министарства привреде за ову годину и шта министарство планира путем конкурса и разних подстицаја да подели локалним самоуправама, а да је његов задатак као начелника Округа да буде спона између Владе Републике Србије и јединица локалних самоуправа.

Државни секретар у Министарству привреде Бобан Бирманчевић је рекао да су овакви састанци веома значајни и да се управо на њима могу добити повратне информације од људи који живе на простору Колубарског округа.

„Као државни секретар Министарства привреде, желим да првим људима градова и општина Колубарског округа пренесем поруку из Министарства, а то је да Министарство привреде и Влада Републике Србије јесте адреса на коју се могу јавити и чија су им врата увек отворена. Све оно што у овом тренутку ради Александар Вучић управо можемо да прикажемо на делу и у Колубарском округу. Прави пример да овај лепи део Србије доживљава једну светлу будућност и да је све оно што је обећавано изгледало као немогућа мисија, уз Александра Вучића постаје могућа мисија и управо то се и дешава. Брза саобраћајница, гас и две нове фабрике које су показатељ да Ваљево и људи у Градској управи знају на који начин да створе услове за праве инвеститоре, али и да нађу начина да упосле на најбољи могући начин своје грађане је управо и Привредна зона, за коју је из буџета одвојен изузетно велики износ, али ништа није скупо ако то даје за резултат бољи живот и грађана Ваљева и Колубарског округа.

Ако са друге стране посматрамо све оно што се дешава у Убу, али и у општинама Колубарског округа, заиста Округ доживљава лепу будућност. Очекујем у наредном периоду да на та отворена врата Министарства привреде и свих министарстава управо ови људи дођу и да још квалитетније и још већим износима подржимо развој Колубарског округа и свих ових градова и општина. Управо идеје које смо добили од ових људи су идеје које ће помоћи нама да у наредним позивима и подстицајима урадимо оно што долази са терена и права информација може бити само на терену и као што ја у овом тренутку разговарам са првим људима градских и општинских управа, ти људи ће то пренети на своје привреднике и суграђане и ово је прави пример како један Округ може да сарађује са Владом Републике Србије“, рекао је Бобан Бирманчевић, државни секретар у Министарству привреде.

Након треће седнице Савета Колубарског управног округа, државни секретар Бирманчевић разговарао је са привредницима на састанку Пословног савета града Ваљева, коме је осим привредника и чланова савета присуствовала и директорка Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа Весна Кудић.