Центар за жртве насиља „Дар“ организује у Ваљеву едукативни викенд за труднице, породиље и младе брачне парове „Породица је стуб друштва, трудница је стуб породице“. Oво предавање одржано је данас у Центру за културу, а сутра ће у Биоскопу 85 бити одржано едукативно предавање на тему „Млади људи, упознајте своју земљу“.

Данас су уз едукацију и стручну помоћ, маме и будуће маме добиле брошуре са потребним информација и поклончиће, а предавачи су били из Министарства за демографију и бригу о породици, доц.спц.др неуропсихијатар Маријана Томовић, адвокат Александар Милићевић и Марија Милановић, председница Центра „Дар“.

“Данас се у оквиру предавања одржава едукација младим људима, трудницама, младим брачним паровима, породиљама и то на начин да они сазнају која су њихова права, шта могу да добију, коме треба да се обрате и са правне и са психолошке стране. Сутра је други пројекат, који је намењен младим људима и ми желимо да им такође предочимо која су њихова права и због чега баш треба да остану у свом граду, у својој земљи, како лакше да дођу до посла, да их психички оснажимо, објаснимо коме треба правно да се обрате, које су њихове шансе да успеју у својој земљи и у свом граду”, нагласила је Марија Милановић, председница Центра “Дар”.

Секретар Скупштине града Ваљева Младен Симовић, поздравио је присутне госте и том приликом истакао да је ова тема веома значајна за наше друштво.

“Као представник града Ваљева, велика ми је част и задовољство што присуствујем оваквом догађају. Част ми је да Град сарађује са вама и у будућности ће сигурно пружити пуну подршку везано за ову тему, али и за све остале теме везане за насиље у породици”, рекао је Симовић.

Сутрашње предавање за младе ће водити др специјалиста Мирјана Мачкић, адвокат Марија Тасић, социјални радник Ива Стојичић, а појавиће се и глумац изненађења за младе.

Оба пројекта и едукације се организују под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографији, у сарадњи са Градом Ваљевом и Центром за културу Ваљева.