Мултифункционалан простор код Ваљевске гимназије, који ће се поред терена за баскет користити и за одржавање књижевних вечери, концерата и трибина је уређен и спреман да прими нове генерације Ваљеваца.

„Град Ваљево наставља да улаже у спортску инфраструктуру. Изузетно значајно за нас је што смо реконструисали баскет терен код Гимназије и што је он сада спреман да прими нове Ваљевце и млађе генерације које ће, сигуран сам, користити овај терен на најбољи могући начин. Ми смо у претходном периоду урадили мини пич терен на Петом пуку, тренутно изводимо радове на изградњи пет игралишта за децу у оквиру ПУ „Милица Ножица“ и у плану нам је да урадимо још један мини пич терен у Првој основној школи.

Оваквих терена никада није довољно, а веома важни су из спортског и педагошког угла. Ваљево је град спорта и зато нам је циљ да спорт приближимо свим генерацијама и да им омогућимо квалитетно бављење спортом од рекреативног до врхунског спорта. Због тога је важно да смо овај терен који се налази у срцу Ваљева уредили“, казао је градоначелник Гојковић.

Радови на адаптацији терена код Гимназије, за шта је Град Ваљево извојио 6 милиона динара почели су крајем августа. Према речима Владимира Мишковића, члана Градског већа града Ваљева, спортска намена овог терена је изузетна, али поред тога, важно је напоменути да ће ово бити мултифункционалан простор који ће се користити за потребе Ваљевске гимназије.

„Ми смо врло задовољни како је све урађено и заиста велико задовољство за све нас који смо у ову причу кренули пре више од годину дана. Да вас подсетим још једном, ово је простор који је под заштитом Завода за заштиту споменика, исто тако простор који није у власништву града Ваљева, већ Републике Србије. За све то је била потребна сагласност, за сваки део овог пројекта. Ми смо све то урадили и сада смо врло задовољни када погледамо како је извођач радова све то урадио. Градоначелник је већ рекао, спортска намена је изузетна, сви смо видели и пре него што се терен урадио да су деца већ долазила овде, али да не заборавимо да ће ово бити и један мали амфитеатар за потребе Ваљевске гимназије“, нагласио је Мишковић.