Око 180 ђака првака са територије града Ваљева је успешно завршило обуку непливача. Данас је на базенима у Петници, трећа група деце успешно положила тест и њима су уручене дипломе.

Град Ваљево је преко Локалног акционог плана за децу, са 1.240.000 динара фонансирао обуку непливача, коју су успешно и у планираном року спровели инструктори, у оквиру пројекта који је реализовала Пливачки клуб „Валис“.

Марија Јанковић, координаторка пројекта који траје од 2010. године, каже да је ове године био добар одзив деце, која су одмах након завршетка школске године почела обуку за непливаче.

„То су све прваци из градских школа. На пројекту раде инструктори, које ангажује Пливачки клуб „Валис“, а то су професори разредне наставе и професори физичког васпитања, који координирају између родитеља, деце и Пливачког клуба“, рекла је координаторка пројекта Марија Јанковић.

Успешно завршену обуку, млади пливачи су завршили игром на тобогану, а награђени су и сладоледом и бомбонама. Оно што је најважије, научили су да пливају и сада безбедно могу да усавршавају технику и да уживају на изузетно лепо уређеном комплеску у Спортско-рекреативном центру у Петници.

Више фотографија се налази на Фејсбук страници Града Ваљева.