Кошаркашки терен у парку Пећина је реконструисан и већ месец дана љубитељи баскета имају прилике да испробају квалитет овог терена.
Министарство омладине и спорта је финансирало изградњу подлоге и постављање кошева још 2019. године, али завршетак реконструкције у потпуности је финансирао град Ваљево.

Изграђене су трибине, постављене соларна расвета, ограда, асфалтиран је пут од терена до стазе. Вредност радова је око осам милиона динара, а радове је извело предузеће „Кеј“.
Члан Градског већа задужен за спорт Владимир Мишковић је задовољан што су завршени радови на терену, који је један од симбола Ваљева:

„Несумњив је значај спортских терена, али реконструкција управо овог терена на Пећини, од великог је и емотивног значаја за Ваљевце. Генерације су стасавале на њему, а с обзиром на то Ваљево има значајну кошаркашку традицију, сигуран сам да ће на овом терену своје прве спортске кораке правити и неки нови кошаркашки асови“, рекао је Мишковић.
Изградњом трим стазе у парку, недавном садњом 250 стабала дрвећа, наставља се уређење највећег градског парка. На Ваљевцима је да чувају свој парк и уживају у његовој лепоти.