Прошле године наши најмлађи суграђани добили су 17 нових игралишта, која су пре свега безбедна и сертификована, а у овој години планирана је изградња и усаглашавање са новим стандардима још девет дечјих игралишта.
Тренутно су у завршној фази радови на изградњи дечјег игралишта у Дрочинској улици, за које је Град Ваљево издвојио око 9 милиона са пдв – ом. Извођач радова је „Ва градња“ из Ваљева.

У оквиру јавне набавке усаглашавање дечјих игралишта са Правилником о безбедности дечјих игралишта, урађена је реконструкција игралишта „Нивеа“ на платоу испред Центра за културу. Вредност радова је око 3 милиона без пдв – а, извођач радова је „Ва градња“.

Савремене справе за децу као што су тобогани, клацкалице и друга опрема, украсила су ова два игралишта, а малишани ће ово лето имати модеран и леп простор за игру.
У оквиру јавне набавке усаглашавање дечјих игралишта са Правилником о безбедности дечјих игралишта, у плану је реконструкција игралишта у Насељу 27. новембар, Дивчибарама, Седларима, МЗ Горић и парку Пећина.