Градски „Водовод“ почео је изградњу цевовода, резервоара и две црпне станице у селу Жабари. Укупна инвестиција износи 55 милиона, од чега је из градског буџета протекле године издвојено око 20 милиона динара.

„Планирана је изградња цевовода од 4 километра фи 160 и 1 километар фи 110, такође је планирана изградња резервоара од 250 метара кубних и две црпне станице. То ћемо радити фазно и очекујемо да ћемо у наредних годину дана завршити. Ми тренутно имамо овде око 200 домаћинстава које снабдевамо са водом. Ситуација је јако лоша. У летњем периоду када су суше, готово да нема воде и по 4 – 5 дана. Правимо увек планове рестрикција, али када нема воде, онда је то јако тешко. Сада ћемо повезати на црпну станицу Радино брдо и сигуран сам да више неће бити проблема“, нагласио је директор „Водовода“ Иван Филиповић.

У селу Жабари постоји врело са којег се мештани овог села снабдевају водом, али по речима директора „Водовода“ Ивана Филиповића, врело је веома променљивог капацитета.
„Дакле ми ћемо сада радити нови базен и као што сам већ напоменуо две црпне станице. Повезаћемо и становнике који се налазе на подручју Крчмара, што је неких 7 километара мреже. Тиме ћемо растеретити мионички резервоар и део становника са резервоара Прскавац“, поручио је Филиповић.
Како најављују из „Водовода“, ускоро почињу радови и у Горњој Грабовици. Средства у износу од 8,5 милиона динара су обезбеђена из немачких фондова, тако да је план да се са црпне станице Царић водом снабдеју мештани Горње Грабовице, где има око 250 домаћинстава.