Имунизација грађана Ваљева биће настављена и током Првомајских и Ускршњих празника у холу Центра за културу. Сви грађани који желе да се вакцинишу, а нису пријављени путем еУправе или телефонима за имунизацију, могу од 8 до 15 часова сваког празничног дана искористити прилику да обаве имунизацију.

Према речима др Зорана Живковића који руководи Тимом за имунизацију Опште болнице Ваљево, веома је значајно бити на располагању и током празника грађанима јер управо у периоду опуштања и породичног окупљања, многи могу да одлуче да ураде нешто добро за своје здравље. Иако су по први пут у историји српског здравства секундарни и терцијарни ниво здравствене заштите преузели обавезу организовања и спровођења вакцинације становништва, медицинари Опште болнице Ваљево су у пријатном амбијенту хола Центра за културу успешно дали допринос имунизацији. До сада је Синофарм вакцином имунизовано 1881 лице, а ревакцинисано 1413 особа. За Фајзерову вакцину се определило 215 суграђана, а за избор АстраЗенека одлучило се 58 људи.

Вакцинални пункт у хотелу „Гранд“ неће радити за Ускршње празнике – од петка до понедељка, а грађани којима је термин за ревакцину у петак треба да дођу у понедељак у прву смену. Ревакцинација од суботе и недеље пребацује се за уторак у првој смени (од 8 до 13.30 часова). Суграђани којима су термини за ревакцину у понедељак и уторак примиће је истог дана, али у поподневној смени – од 14 до 20 часова.

Ревакцинација мештана Миличинице је у суботу 1. маја у згради основне школе. Служба поливалентне патронаже ће давати другу дозу у кућним условима свим празничним данима осим недеље. Патронажа ће после Ускршњих и Првомајских празника кренути и са давањем прве дозе Синофарма на терену за пријављено становништво. У току следеће недеље другу дозу примиће и мештани Врагочанице у згради школе.

Радно време КОВИД амбуланти у Новом насељу (одрасли) и на Петом пуку (деца) за време празника, од петка до уторка, биће од 8 до 20 часова. У централној згради Дома здравља биће организовано дежурство од 8 до 18 часова.