Комеморација поводом смрти в.д. помоћника министра у Сектору за борачко-инвалидску заштиту Милоша Ковачевића, одржана је јуче у Народној скупштини Републике Србије.
Опраштајући се од колеге, министар Никола Селаковић истакао је да је Милош био једно велико срце, пуно љубави за свакога.

„Поштована породице Ковачевић, уважени председниче Народне Скупштине, даме и господо, уважени представници борачких удружења и организација, колегинице и колеге, уважени пријатељи нашег Милоша, драга браћо и сестре.

Не могу да се сетим дана када сам упознао Милоша, када смо се први пут срели, то је као када би ме неко питао да ли се сећам када сам упознао свог брата, то живот уреди, то Господ уреди, то су људи са којима имаш осећај да си као од рођења. Као са браћом и сестрама. Знам да смо пре два дана разменили порука у једном дану више него од првог дана од када се познајемо. Неколико сати пред његов одлазак били смо у контакту. Не знам о чему све да причам, јер ћу можда нешто да заборавим када говорим о нашем Милошу. Милош је заиста једно велико срце, пуно љубави за свакога“, рекао је између осталог Селаковић.

Сећање на познанство са Милошем Ковачевићем поделио је и Владимир Ђукановић, посланик у Народној скупштини Републике Србије.

„Кажу да уочи великих празника Господ призива велике, тако се и ми данас опраштамо од нашег Милоша. Сећам се добро, били смо тада још опозиција, приметио сам њега који је писао по друштвеним мрежама и сећам се да је наша колегиница рекла да треба да запазимо овог дечка, који је јако паметан и интелигентан. Тада смо и почели неки наш контакт. Ја морам да признам да тако интелигентну особу и тако доброг човека никада нисам упознао. Оно што је мени фасцинантно, толико се срцем и душем борио за своју идеју и наравно за своју Странку. За ту идеју се борио све ове године и никада, али никада ништа од нас није тражио, а могао је, имао је пуно право. Зато шо је био високоморалан, није желео да живи туђим животом, већ животом нормалног човека, који воли своју земљу. Ја не могу себи да опростим, а ево молим њега, јер знам да је на неком лепшем месту, молим га да ми опрости, јер никада нисам отишао у Сочи са њим, а толико ме пута звао. Ја знам да он горе на небу гледа све нас и не тражи ништа ни горе за себе, него тражи за своју земљу“, казао је Ђукановић.

Од Милоша Ковачевића су се опростиле бројне колеге, народни посланици, представници борачких удружења и организација, пријатељи.

Данас, 29. августа ће породица Милоша Ковачевића примати саучешће од 11 часова у породичној кући у Попучкама, где ће се служити опело у 12 часова.
Сахрана ће се одржати у 14 часова на новом Градском гробљу у Ваљеву.