Протекле недеље у хали “Омни Центра” одржан је КУП Србије у рвању, први пут у новом формату са преносним пехаром. Препуном гледалишту представило се 130 рвача из 18 клубова, међу којима су били Виктор Немеш, првак света, Мате Немеш, првак Европе, Бранко Ковачевић, бронзани са првенства света У23 и многи други перспективни репрезентативци као што су Алекса Илић и Жарко Дицков.


Поздравну реч имали су градоначелник Лазар Гојковић и председник Рвачког Савеза Централне Србије Ђорђе Калановић. Турнир је званично отворио председник Спортског Савеза Србије наш прослављени олимпијац Давор Штефанек. Догађај је такође увеличало и присуство Дамира Микеца, нашег олимпијца. До стварања фантастичне атмосфере у хали значајно је допринео и наступ популарне уметнице Милице Досковић која је својом песмом “Не дам” изазвала овације.

Рвачки клуб Младост из Ваљева је наступао са 6 рвача од којих је само један својим узрастом сениор. Међутим и поред доста младе екипе постигнут је одличан резултат – три бронзане медаље и два 5. места. Лука Павловић, Димитрије Радовановић и Страхиња Ђермановић стижу до бронзе уз две победе и један пораз, док Андрић Бојан и Милутиновић Немања пропуштају прилику у борбама за треће место. У екипном пласману високо 6. место за “Младост” у сениорској конкуренцији је невероватан успех. Трофеј је ове године отишао у руке Београдског Радничког.

Важно је поменути да је догађај испратила медијска кућа са националном фреквенцијом Арена Спорт ТВ у директном преносу, а да се тако нешто изведе било је потребно испунити строге техничке и организационе услове, које у Ваљеву једино испуњава хала “Омни Центра”, а њено коришћење бесплатно је омогућио директор Александар Његован.

С обзиром да је пост од 34 године без такмичења на националном нивоу у рвању грчко-римским стилом прекинут оваквим спектаклом, верујемо да ћемо чешће бити домаћини и тиме промовисати наше Ваљево у најбољем светлу, каже Душан Арсенијевић из ваљевског рвачког клуба.

Он се захвалио фирмама “Инграп-Омни”, “Агромаркет”, “Трготека”, “Орхидеја” и многим другима који су помогли организацију турнира.